لری پیچ کیست؟

لری پیچ کیست؟
توسط

لارِنس لَری پِیج (لری پیچ) کارآفرین و مبتکر آمریکایی است، که به همراه سرگئی برین موتور جستجوی اینترنتی گوگل، در حال حاضر شرکت گوگل، را بنا نهاد. در ۴ آوریل ۲۰۱۱ پس از استعفای اریک اشمیت، پیج مدیر عامل اجرایی گوگل شد.

BirHosting Larry page

لورنس پیج در ۲۳ مارس سال ۱۹۷۳، در شهر ایست لنسینگ ایالت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. پدرش کارل پیج، پروفسور علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی دانشگاه میشیگان بود و مادرش گلوریا پیج، در دانشکده لیمن بریج همان دانشگاه برنامه‌نویسی کامپیوتر تدریس می‌کرد. زمینه‌ی کاری پدر و مادر باعث شده بود خانه‌ی آن‌ها پر از کامپیوترهای شخصی نسل اول و مجلات علمی باشد. لری پیش از دبستان، خود را در مطالعه‌ی این کتاب‌ها و مجلات غرق کرده بود. کارل و گلوریا متمایل بودند فرزندانشان را خلاق و مبتکر بزرگ کنند و از تشویق فرزندانشان در هیچ زمینه‌ای کوتاهی نمی‌کردند؛ لری به موسیقی علاقه‌مند بود و از همان دوران نوازندگی ساکسیفون را یاد می‌گرفت. سال‌ها بعد او گفت سرعت خود در محاسبات ریاضی را به موسیقی مدیون است. بستر خانوادگی مناسب، باعث شد پسر دیگر خانواده، کارل جونیور هم سال‌ها بعد قدم در راه کارآفرینی اینترنت بگذارد.

لری پیچ در دبستان و دبیرستان

لری از وقتی ۶ سال داشت، علاقه‌ی خود را به کار با کامپیوتر نشان داده بود؛ وقتی تمام اوقات خود را به بازی با کامپیوترهایی می‌گذراند که والدینش دیگر از آن‌ها استفاده‌ای نمی‌کردند. برادر بزرگش کارل، به او یاد می‌داد که قطعات لوازم‌خانگی را از هم جدا کند و ببیند این وسایل چطور کار می‌کنند. اما او یک‌ قدم جلوتر رفته بود و سعی می‌کرد با اتصال قطعات لوازم مختلف به همدیگر، وسایل جدیدی اختراع کند. این کار باعث شد متوجه شود چقدر به تکنولوژی و کسب‌وکارهای مربوط به آن مشتاق است و از همان طفولیت افکار بلندپروازانه‌ی تأسیس یک شرکت کامپیوتری را در سر بپروراند.

BirHosting Larry page 1

لری دوران دبستان خود را بین سال‌های ۱۹۷۵ تا ۱۹۷۹ در مدرسه‌ی اوکموس مونتسوری میشیگان گذراند و پس‌ از آن وارد دبیرستان ایست لنسینگ شد؛ جایی که دو تابستان متوالی در مرکز هنری آن به نام Interlochen به‌عنوان نوازنده حرفه‌ای ساکسیفون هنرنمایی کرد.

او در دوره‌ی نوجوانی کتابی درباره‌ی زندگی نیکلا تسلا خواند و به‌شدت مجذوب او شد. پایان کتاب که از درگذشت تسلا در فقر و ابهام سخن می‌گفت، او را متأثر کرد و تسلا به قهرمان دوران نوجوانی لری تبدیل شد. تسلا پدر علم فیزیک و الکتریک بود، تکنولوژی‌های شگفت‌انگیزی اختراع کرده بود. سرگذشت تسلا، لری را متوجه این امر کرد که اختراع وسایل به‌تنهایی کافی نیست، بلکه باید بتوان تکنولوژی را به زندگی مردم آورد.

لری دانشگاه

لری مدرک کارشناسی خود را در رشته‌ی مهندسی کامپیوتر با درجه عالی از دانشگاه میشیگان دریافت کرد. در این دوره او یک پرینتر جوهرافشان ساخت که از کارتریج جوهر استفاده می‌کرد و برای اولین بار چاپ پوسترهای بزرگ را با قیمتی پایین امکان‌پذیر می‌کرد. او تمام قطعات الکترونیکی و مکانیکی این پرینتر را خودش ساخته بود. بعلاوه او عضو تیم ماشین‌های خورشیدی دانشگاه میشیگان هم بود. او با خلاقیت خود پیشنهاد کرد که سیستم حمل‌ونقل دانشجویی دانشگاه با ماشین‌های پی‌آر‌تی (که نوعی سیستم حمل‌ونقل سریع و بدون راننده بود) جایگزین شود. این ایده امروزه در شرکت آلفابت با کار روی ماشین‌های بدون راننده و بهبود حمل‌ونقل مبتنی بر داده دنبال می‌شود.

پس از پایان دوره‌ی کارشناسی، لری برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته علوم کامپیوتری وارد دانشگاه استنفورد در پالوآلتو کالیفرنیا شد.

BirHosting Larry page 2

آشنایی لری پیچ با سرگی برین

لری پیج پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه استنفورد، تصمیم گرفت تحصیلات خود را در مقطع دکترای همان دانشگاه ادامه دهد.

او مطالعات خود را در زمینه‌ی ویژگی‌های ریاضیاتی شبکه اینترنت و ساختار لینک‌های آن به‌عنوان یک نمودار بزرگ آغاز کرد. به زبانی ساده، پیج در زمینه ارتباط صفحات مختلف وب با همدیگر تحقیق می‌کرد و استاد مشاور او، تری وینوگراد، او را به ادامه‌ی تحقیقاتش تشویق کرد و او تصمیم گرفت مطالعاتش را در زمینه‌ی ماشین‌های خودکار و کنترل از راه دور هم گسترش دهد.

لری در ادامه‌ی تحقیقاتش تصمیم گرفت ارتباط صفحات وب و دسترسی به آن‌ها از طریق یک منبع مشترک را به‌عنوان موضوع پایان‌نامه‌ی خود انتخاب کند. در این زمان بود که او با سرگی برین آشنا شد. سرگی برین یکی دیگر از دانشجویان مقطع دکترای دانشگاه استنفورد بود که به پروژه‌ی پایان‌نامه‌ی پیج، که در آن زمان Backrub نام داشت، پیوست. برخلاف آنچه تصور می‌شود، آن‌ها از ابتدای آشنایی دوستان صمیمی یکدیگر نبودند و درواقع در بسیاری از زمینه‌ها باهم اختلاف داشتند، ولی علاقه به یک موضوع مشترک باعث شد سرانجام به توافق برسند؛ بازیابی اطلاعات از مجموعه‌های بزرگ داده.

پیج و برین می‌خواستند راهی پیدا کنند تا با استفاده از داده‌های به‌دست‌آمده از لینک ورودی (Back link)، وب‌سایت‌ها را به لحاظ اهمیت درجه‌بندی کنند. آن‌ها باهم یک مقاله‌ی پژوهشی تحت عنوان «آناتومی یک موتور جستجوی بسیار بزرگ ابرمتنی» منتشر کردند. این مقاله به یکی از معتبرترین مقالات علمی زمان با بیشترین میزان دانلود تبدیل شد. در حال حاضر این مقاله در رتبه‌ی دهم برترین رفرنس‌های دانشگاه استنفورد قرار دارد. پس‌ از آن، پیج و برین متوجه شدند با الگوریتمی که نوشته‌اند می‌توانند یک موتور جستجوی عالی بسازند.

BirHosting Larry page 3

راه‌اندازی گوگل

پیج و برین درحالی‌که ایده‌هایشان را با هم به اشتراک می‌گذاشتند و ترکیب می‌کردند؛ اتاق لری را در خوابگاه به لابراتوار مکانیکی استخراج قطعات یدکی کامپیوترهای ارزان‌قیمت تبدیل کردند. آن‌ها می‌خواستند با این قطعات وسیله‌ای بسازند که موتور جستجوی نوپای آن‌ها را به پهنای باند شبکه‌ی دانشگاه استنفورد متصل کند. پس‌ازاینکه اتاق لری از انبوه ابزارهای کامپیوتری پر شد، آن‌ها دفتر کار خود را به اتاق سرگی برین منتقل کردند؛ جایی که توانستند برای اولین بار موتور جستجوی خود را مورد آزمایش قرار دهند. رشد سریع پروژه‌ی آن‌ها باعث شد برای مدتی شبکه‌ی دانشگاه استنفورد دچار اختلال شود.

Backrub بیش از یک سال روی سرورهای استنفورد باقی ماند. در سال ۱۹۹۷، لری پیج و سرگی برین تصمیم گرفتند نام جدیدی برای موتور جستجوی خود انتخاب کنند. یک سال بعد، آن‌ها نام «googol» را برای دامنه‌ی شرکت خود انتخاب کردند که از نام یک عدد بسیار بزرگ (یک با صد صفر جلوی آن) برگرفته‌ شده بود؛ چراکه می‌خواستند این نام، نشان‌دهنده‌ی حجم عظیم داده‌هایی باشد که در وب‌سایت آن‌ها مورد جستجو قرار می‌گیرد. پیج حس می‌کرد در مقام مدیریت بهتر می‌تواند کار کند؛ چون بیش از اینکه از برخورد و معاشرت با مردم لذت ببرد، خود را در تمرکز بر اهداف شرکت و نتایج متمرکز موفق می‌دید. هم‌زمان با ثبت شرکت، آن دو به توافق رسیدند که پیج مدیرعامل شرکت و برین هم بنیان‌گذار و رئیس هیات مدیره شرکت بماند. آن‌ها هدف خود را با این جمله منتشر کردند: «سازمان‌دهی اطلاعات جهان و کاربردی کردن آن برای عموم مردم».

BirHosting Larry page 4

گرچه شرکت آن‌ها چشم‌انداز روشنی داشت، ولی هنوز نتوانسته بودند نظر سرمایه‌گذاران را جلب کنند. تا اینکه اندی بچتولشیم، بنیان‌گذار شرکت سان مایکروسیستمز، پتانسیل واقعی دستاورد آن‌ها را دید و چکی به مبلغ یک‌ صد هزار دلار در وجه شرکت گوگل نوشت؛ درحالی‌که شرکتی به نام گوگل هنوز وجود خارجی نداشت.

از این زمان پیج و برین تلاش‌هایشان را برای جذب سرمایه و گسترش کسب‌وکار خود دوچندان کردند و توانستند با کمک آشنایان، حدود یک‌ میلیون دلار وام بگیرند که سرمایه‌ی اولیه‌ی شرکت شد. اولین دفتر مرکزی شرکت در گاراژ یکی از دوستان آن‌ها در منلو پارک کالیفرنیا افتتاح شد. در آن زمان نسخه‌ی بتای موتور جستجوی آن‌ها قادر بود روزانه ۱۰ هزار جستجو را پردازش کند.

در دسامبر سال ۱۹۹۸، مجله‌ی PC Mag.، گوگل را «موتور جستجویی حیرت‌انگیز با نتایج بسیار مرتبط» خواند و آن‌ را به‌عنوان برترین وب‌سایت از ۱۰۰ وب‌سایت نوظهور سال انتخاب کرد.

آلفابت

در تاریخ ۱۰ آگوست ۲۰۱۵، لری پیج رسماً اعلام کرد که شرکت گوگل، به‌عنوان زیرمجموعه‌ای از شرکت هلدینگ آلفابت درخواهد آمد. پیج در مقام مدیرعامل آلفابت و ساندار پیچای به‌عنوان مدیرعامل گوگل فعالیت می‌کنند. طبق بیانیه‌ی پیج، آلفابت اجتماعی از شرکت‌ها است که البته گوگل بزرگ‌ترین بخش این مجموعه است. هدف پیج این بود که قدرت مدیریتی بیشتری داشته باشد و بتواند اهداف مستقل غیر مرتبط مثل ساخت لوازم هوشمند خانگی، گسترش اینترنت از طریق پروژه‌ی بالون‌های لون و بهبود زندگی بشر را هدایت کند. نام آلفابت به معنی الفبا یا مجموعه‌ی حروف یک‌زبان، نمادی از همین اصل بود. او همچنین گفت این سازمان‌دهی مجدد، گوگل را تبدیل به شرکتی خالص‌تر و پاسخگوتر خواهد کرد. لری پیج و سرگی برین در دسامبر ۲۰۱۹ مدیریت آلفابت را نیز به ساندار پیچای واگذار کردند.

لری پیچ همچنین یکی از سرمایه‌گذاران شرکت تسلا موتورز است و در ترویج انرژی‌های جایگزین تلاش می‌کند

BirHosting Larry page 5

زندگی شخصی لری پیچ

لری پیچ در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۰۸، با لوسیندا ساوتورث ازدواج کرد. لوسیندا فارغ‌التحصیل رشته‌ی پزشکی بیومدیکال است. مراسم ازدواج آن‌ها در جزیره‌ی نکر ریچارد برانسون برگزار شد. آن‌ها در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ صاحب دو فرزند شدند.

BirHosting Larry page 6

جوایز

  • سال ۲۰۰۳: جایزه MBA مدرسه‌ی تجارت و کسب‌وکار اروپا برای تجسم روح کارآفرینی و خلق کسب‌وکارهای جدید
  • سال ۲۰۰۴: جایزه‌ی بنیاد مارکونی دانشگاه کلمبیا برای اختراعی که شیوه‌ی دسترسی به اطلاعات را متحول کرد
  • سال ۲۰۰۴: انتخاب پیج به‌عنوان یکی از متولیان هیئت‌مدیره‌ی ایکس پرایز (X PRIZE)
  • سال ۲۰۰۵: جایزه‌ی افتخاری آکادمی علوم هنر آمریکا
  • سال ۲۰۰۹: دکترای افتخاری دانشگاه میشیگان

در سال ۲۰۱۱، مجله‌ی فوربز لری پیچ را به‌عنوان بیست و چهارمین میلیاردر دنیا و یازدهمین فرد ثروتمند آمریکا معرفی کرد. در سال ۲۰۱۵ مجله‌ی فوربز پیج را در لیست قدرتمندترین مردم دنیا قرار داد و گوگل را بانفوذترین شرکت دنیا نامید.

در جولای سال ۲۰۱۴، شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، پیج را با ثروتی تخمینی ۳۲.۷ میلیارد دلار، هفدهمین مرد ثروتمند جهان معرفی کرد و مجله‌ی فورچن هم او را مرد سال تجارت و شجاع‌ترین مدیرعامل جهان خواند. در اکتبر سال ۲۰۱۵، مجله‌ی فوربز لری پیج را به‌عنوان مشهورترین مدیر اجرایی آمریکا معرفی کرد.


پست های توصیه شده