الگوریتم Mobile First Index

mfi index
توسط

گوگل الگوریتم های متنوعی دارد، که هر یک را به منظور خاصی طراحی کرده است. الگوریتم Mobile First Index نیز یکی از آنهاست. به طور خلاصه در توضیح آن باید گفت؛ که این الگوریتم برای دسته بندی نتایج بر اساس جستجوهای موبایلی طراحی شده. یعنی در این دسته بندی قرار است آنچه که در موبایل های من و شما نشان داده می شود رتبه بگیرد، نه محتوایی که در دسکتاپ نشان داده می شود.

اگر توجه کرده باشید در برخی سایت ها که ریسپانسیو "Responsive" طراحی نشده اند محتوایی که در رایانه و موبایل نمایش داده می شود، تا حدودی متفاوتند. از این رو الگوریتم Mobile First Index می کوشد، تا آنچه را که کاربران موبایل از یک وب سایت می توانند ببینند را در اولویت قرار دهد.

این موضوع اهمیت ریسپانسیو بودن وب سایت ها را می رساند. سایت هایی که از طراحی قدیمی برخوردارند و نسبت به هر صفحه نمایشی واکنشگرا نیستند، از الگوریتم Mobile First Index ضربه خواهند خورد اما نه به صورت ناگهانی!

تا جایی که کارشناسان گوگل اطلاعات منتشر کرده اند، قرار نیست Mobile First Index به یک باره نتایج جستجو و رتبه بندی وب سایت ها را متحول کند. این کار به مرور صورت می گیرد و از یکی دو سال پیش شروع شده است. این امر به سایت هایی که هنوز برای کاربران موبایلی طراحی ویژه ای ندارند، امکان سازگاری را می دهد.

mfi 1

چرا گوگل برای جستجو با موبایل اهمیت زیادی قائل می‌شود؟

طبق آخرین گزارش‌ها در سال ۲۰۱۶، بیش از ۵۵ درصد جستجو‌ها در اینترنت، از طریق موبایل انجام می‌شود. این مقدار در برخی از حوزه‌های کاری حتی تا ۸۵ درصد هم می‌رسد.

با افزایش روزافزون تعداد کاربران موبایلی، شرکت گوگل تصمیم گرفت سرویس جستجوی اینترنتی خود را برای موبایل‌ها بهینه کند تا به این ترتیب؛

وقتی کاربری با گوشی موبایل خود در اینترنت جستجو کرد، تنها سایت هایی به او نشان داده شود که برای نسخه موبایل بهینه شده است.

در واقع می‌توان اینطور نتیجه گرفت که گوگل الگوریتم Mobile First Index را به این دلیل منتشر کرد تا کاربران موبایلی بتوانند با بازدید از سایت‌های بهینه شده برای موبایل، از گشت و گذار در اینترنت لذت ببرند.

mfi 2

نکاتی در مورد MFI که باید بدانید

اگر تا کنون تلاشتان را صرف کامل تر کردن نسخه دسکتاپ سایت تان می کردید. باید بدانید از این پس این کار شما نتیجه چندانی در بر نخواهد داشت و باید به سمت نسخه تلفن همراه تغییر رویه دهید!

موضوعی که سایت های کند با طراحی قدیمی می توانند از آن بهره ببرند، این است که تا کنون کاربران موبایل را که بخش بزرگی از ترافیک هستند، را از دست می داده اند و در نتیجه افت ترافیک را به دنبال داشت. با بهره گیری از طراحی ریسپانسیو و سازگار کردن بخش های مختلف سایت با معیارهای موبایل فرندلی، می توانند ترافیک بیشتری جذب کنند و در رتبه های برتر حضور داشته باشند.

سایت هایی که سرعت شان بالا بوده و از ابتدا موبایل فرندلی بوده اند، رتبه بهتری می گیرند و افت رتبه ندارند. اما آنهایی که تا کنون به روش هایی مثل خرید بک لینک و ... مبادرت ورزیده اند، تحت تاثیر MFI تغییرات محسوسی را مشاهده می کنند.

نباید از لحاظ ساختار کدنویسی و نشانه گذاری و تگها بین دو نسخه موبایل و دسکتاپ تفاوتی وجود داشته باشد. در هر صورت نسخه موبایل مورد توجه الگوریتم MFI است.

اگرچه اطلاعاتی که در پشت زبانه ها و منو های کشویی پنهانند از بین نخواهند رفت، اما وقتی نشان داده نمی شوند، شانس اینکه توسط کاربران کلیک شوند، کمتر می شود و در نتیجه رتبه چندانی نخواهند گرفت. گوگل محتوایی را به کاربر نشان خواهد داد که کاربر پس از ورود به آن صفحه خاص به سادگی به محتوای نمایش داده شده دسترسی داشته باشد. با اینکه گوگل عنوان کرده که این فرایند نباید بر روی جذب ترافیک تاثیر داشته باشد، اما بی شک سایت هایی که نسخه های موبایل و دسکتاپ سازگاری کامل ندارند ضربه خواهند خورد.

بد نیست بدانید که موبایل فرندلی بودن یک سایت با راهیابی به رتبه بندی ایندکس موبایل متفاوت است. چرا که سایت هایی که موبایل فرندلی نیستند نیز به فهرست شیوه جدید رتبه دهی راه می یابند. این دلیلی نیست که چون سایت شما به روش Mobile First Index رتبه دهی و نمایش داده می شود، مطمئن شوید که به صورت کامل موبایل فرندلی است.

با این طرز تفکر که الگوریتم MFI با سایت هایی که رتبه پایین دارند کاری ندارد اشتباه است. اگر عمدا کوشیده اید که سایت را برای رتبه بهتر بهینه نکنید، تا از این شاخص رتبه دهی در امان بمانید، کاری بس اشتباه است. رشد فناوری بسیار سریع است و به کسی رحم نمی کند. در نهایت ناسازگارها باید دور انداخته شوند.

با اینکه گوگل هیچ زمان رسمی برای انتقال سایت ها به MFI اعلام نکرده است، اما هر لحظه امکان دارد سایت شما به این فهرست اضافه شود، بدین ترتیب بهتر است تا دیر نشده تمام اقدامات لازم را جهت ورود به این فهرست انجام دهید. همچنین گوگل اعلام کرده تمام دامنه هایی که از اول ژوئیه ۲۰۱۹ ثبت شوند، به صورت خودکار با این الگوریتم رتبه دهی می شوند.

از آنجایی که برای نخستین بار در نوامبر ۲۰۱۶ فهرست بندی بر اساس نسخه موبایل آغاز به کار کرد، اینک بیش از ۵۰ درصد وب سایت ها با این الگوریتم رتبه بندی شده اند. با اینکه این کار به صورت دوره ای صورت می گیرد، احتمالا چند سالی طول می کشد تا این الگوریتم به صورت رسمی همه وب سایت ها را دسته بندی کند. از طرفی امکان دارد برخی وب سایت ها هرگز به این فهرست راه نیابند. علتش آماده نبودن و ناسازگاری دو نسخه موبایل و دسکتاپ با هم خواهد بود.

ساده ترین راه برای جلوگیری از کاهش رتبه سایت از سرویس جدید دسته بندی محتوای گوگل، داشتن سایت واکنش گرا است نه دو نسخه جدا از یک سایت. سایت های واکنش گرا در ساختار خود محتوا و کدهای یکسانی دارند. بدین ترتیب با هر روشی دسته بندی شوند، مشکلی برای رتبه سایت پیش نخواهد آمد.

استفاده از آیکون ها در طراحی سایت باید هوشمندانه صورت گیرد. چنانچه این آیکون ها توضیحات نداشته باشند، توسط خزنده های MFI ایندکس نمی شوند.

گوگل یک ایندکس دارد و برای نسخه موبایل و دسکتاپ به روش های جداگانه ایندکس انجام نمی دهد. تنها زمانی که می خواهد محتوای سایت شما را ارزیابی کند، نسخه موبایل را معیار قرار می دهد.

برای برخی این سوال پیش می آید که اگر یک وب سایت نسخه موبایلی نداشته باشد چه اتفاقی خواهد افتاد؟ پاسخ ساده است، سایت به همان ترتیب سابق ایندکس می شود اما زمان رتبه گیری نمی تواند در جایگاه های نخست ظاهر شود. این موضوع به سئوی سایت ها مرتبط است.


پست های توصیه شده