الگوریتم کبوتر
توسط Fateme Zahra
الگوریتم کبوترمیدانید که گوگل یک موتور جست و جو است که کارش با محتواست اما چیزی که جالب است، این است که الان دیگر فقط متن و تصویر و صدا برای گوگل محتوا نیستند بلکه مکان (لوکیشن) هم محتوا به حساب میآید! گوگل هم به خاطر اینکه بتواند از این محتوا به درستی استفاده کرده و کار را برای کاربرانش راحتتر بکند، الگوریتم جدیدی ایجاد کرده و اسم آن را کبوتر گذاشته است. این الگوریتم در سال ۲۰۱۴ توسط گوگل معرفی شد.
الگوریتم کبوتر اساسا برای جستجوهای مکانی استفاده میشود. وقتی شما به دنبال مکانی خاصی هستید، مثل بیمارستان، گوگل با در نظر گرفتن موقعیت مکانی شما لیستی از نزدیکترین بیمارستانهای شهر و محل اقامتتان را به شما نشان میدهد. اگر اطلاعاتی در مورد بیمارستانهای اطراف خود ندارید، تنها با تایپ کلمه «بیمارستان» میتوانید فهرستی از بیمارستانهای نزدیک به خود را مشاهده کنید.
تاثیر الگوریتم کبوتر در سئوی محلی
اگر به یاد داشته باشید، در گذشته یکی سری مجله با عنوان «پیک برتر» در خانهها پخش میشد. هدف اصلی این مجلهها این بود که شما را با تمام کسب و کارهای محلی و نزدیک به موقعیت شما آشنا کند.
مثلاً تمام رستورآنها، آموزشگاهها و سالنهای آرایشی نزدیک منزل شما، در این مجله به همراه اطلاعات تماس معرفی میشد. این کسبوکارهای محلی مصداق چیزی است که گوگل امروزه با استفاده از الگوریتم کبوتر در موتور جستجوی خود قرار داده است.
تاثیر الگوریتم کبوتر در جستجوگر محلی
فرض کنید کاربری هستید که در منطقۀ تجریش تهران زندگی میکند. این کاربر با جستجوی عبارت «استخر در تجریش» انتظار دارد تنها استخرهایی از طرف گوگل به او پیشنهاد شوند که به منطقۀ تجریش نزدیکتر هستند.
این کاربر همان جستجوگر محلی یا لوکال سرچر است زیرا در عبارتی که جستجو کرده، منطقۀ «تجریش» را به عنوان محل یا موقعیت مشخص کرده است. در واقع عبارت جستجو شده به یک موقعیت مکانی اشاره دارد که حتی ممکن است از موقعیت فعلی کاربر فاصله داشته باشد.
در بسیاری موارد حتی کاربر موقعیت مکانی مورد نظر خود را در جستجو بیان نمیکند ولی عبارتی که جستجو کرده است به یک کسب و کار محلی اشاره دارد. بعنوان مثال کسی که عبارتی مانند “رستوران سنتی” را جستجو میکند از نظر گوگل به دنبال نزدیکترین و بهترین رستوران با این ویژگی در نتایج جستجو است و در عمل یک جستجوی محلی انجام داده است.
چه فاکتورهایی برای کسب جایگاه در جستجوی محلی موثر هستند؟
۱- سایت خود را در نقشه گوگل ثبت کنید
یکی از مهمترین فاکتورها برای نمایش شما براساس موقعیت، درک گوگل از موقعیت فیزیکی کسب و کار شماست. با توجه به تحریمهای گوگل برای ایران در حال حاضر امکان استفاده از Local Business وجود ندارد ولی میتوانیم به عنوان یک کاربر موقعیت فیزیکی کسب و کار خود را در گوگل ثبت کنیم.
این کار هم از طریق نسخه وب نقشه گوگل و هم از طریق اپ موبایل قابل انجام است و برای ثبت یک نقطه جدید شما تنها به یک اکانت gmail نیاز خواهید داشت. دقت کنید که نام، زمینه فعالیت، تصویر، ساعات کاری و اطلاعات تماس را به دقت تکمیل نمایید.
برای اینکار بر روی نقطه مورد نظر خود راست کلیک کرده و گزینه Add a Missing Place را انتخاب کنید. در ادامه همانند تصویر زیر اطلاعات مربوط به کسب و کار خود را تکمیل کنید.
۲- نام، آدرس و تلفن خود را در تمامی صفحات سایت درج کنید
روباتهای گوگل قابلیت درک شماره تماس و آدرس شما را دارند، به همین دلیل یکی از بهترین فضاهای سایت جهت درج اطلاعات تماس فوتر سایت است که در همه جا تکرار میشود. با این کار کبوتر گوگل به راحتی میتواند سایت شما را ردیابی کند.
یکسان بودن این اطلاعات با موارد درج شده بر روی نقشه گوگل شانس شما را برای کسب جایگاه بهتر و نمایش در پک گوگل افزایش خواهد داد. علاوه بر اطلاعات قرار گرفته در فوتر سایت پیشنهاد میشود سایت شما حتما دارای صفحه تماس با ما باشد که در آن کلیه اطلاعات تماس و موقعیت دقیق شما بر روی نقشه مشخص شده باشد.
۳- سایت خود را در وبسایتهای دایرکتوری (Directory Websites) محلی ثبت کنید
دایرکتوریها، منابعی هستند که فهرستی از سایتهای مختص به یک بیزینس را با تفکیک شهر یا منطقه به شما نشان میدهند. در واقع معرفی الگوریتم کبوتر، در جذب کاربر و افزایش ترافیک دایرکتوریها بینظیر بوده زیرا کاربران بسیاری را با تفکیک موقعیت، راهی این سایتها کرده است.
به عنوان مثال برای رستورانها میتوان به سایتهای Fidilio و Foursquare اشاره کرد که امتیازدهی کاربران در این سایتها، حتی در نتایج جستجو نیز نمایش داده میشود.
۴- از نظرات کاربران و پرسش و پاسخها بهره بگیرید
اگر شما یک صفحه مشخص برای سایت یا تجارت خود در گوگل مپس (Google Maps) ایجاد کرده باشید، کاربران قادر خواهند بود نظراتشان را در مورد کیفیت خدمات شما در آن فضا بیان کنند. یکی از کلیدیترین پارارمترهای موثر بر سئو محلی، همین نظرات کاربران در صفحه گوگل مپ شرکت شما است.
مشتریان و مخاطبین خود را تشویق کنید تا نظر خود را در مورد کسب و کار شما ثبت کنند و سوالات دیگران را در این بخش به خوبی پاسخ دهید.
۵- از زبان نشانه گذاری اسکیما استفاده کنید
اسکیما (Schema) مجموعهای تشکیل شده از اطلاعات کوچک (microdata) است که با اضافه کردن آنها به سایت خود، یک توضیح اضافهتر و جامعتر به سایت خود اضافه میکنید، گوگل هم در نتایج جستجو این توضیحات اضافه را به کاربران نمایش میدهد. در واقع با استفاده از زبان اسکیما، شما به زبان خود گوگل با او صحبت میکنید. این کار یعنی اینکه الگوریتم کبوتر گوگل هم حرف شما را میفهمد و به سایت شما رتبه بهتری میدهد.
پست های توصیه شده
کلان داده
14 مهر, 1402
تحول دیجیتال
14 مهر, 1402
تجزیه و تحلیل داده ها
14 مهر, 1402