انواع روش انتقال اطلاعات

BirHosting datatranfer index
توسط

ما قصد داریم، در این مقاله به بررسی انواع روش انتقال اطلاعات از تمامی جانبه های پردازیم. با ما در بیرهاستینگ همراه باشید.

BirHosting datatranfer

بستر کابل

معمولا در شبکه های محلی از کابل به عنوان محیط انتقال اطلاعات استفاده می گردد. متداولترین نوع کابلی که در انتقال اطلاعات استفاده می گردد، کابل های بهم تابیده می باشند.

باتوجه به نوع(cat۶ ، cat) و همچنین استاندارد آن(FSTP STP UTP)کابلها حداقل سرعت شبکه ۱۰۰ مگابیت برثانیه می باشد. باتوجه به این پهنای باند می توانیم تعداد زیادی دوربین را برروی شبکه به طور همزمان داشته باشیم اما در شرایطی که از این بستر بخواهیم بطور همزمان شبکه دیتا نیز داشته باشیم و یا از سرویسهای دیگر شبکه نیز استفاده کنیم. بایستی توسط سرپیچ های مدیریتی پهنای باند را کنترل کنیم .

محدود به استفاده در داخل ساختمان هستیم.

بستر اینترنت

درحال حاضر با گسترش شبکه اینترنت در سراسر کشور و امکان دسترسی به اینترنت سرعت بالا می توان از این روش به عنوان یک روش انتقال تصویر استفاده نماید.

بایستی در نظر داشته باشیم که چون در کشور ما پهنای باند اینترنت گران قیمت است، هزینه استفاده از این روش بالاست اما می تواند به عنوان یک راه حل در مناطقی که استفاده از دیگر بسترها امکان پذیر نیست، مطرح باشد.

بستر بی سیم

تکنولوژی شبکه های بی سیم با استفاده از انتقال اطلاعات توسط امواج رادیویی در ساده ترین صورت تجهیزات سخت افزاری امکان می دهد تا بدون استفاده از بسترهای فیزیکی همچون سیم و کابل به یکدیگر ارتباط برقرار کنند .

پهنای باندی که توسط شبکه های بی سیم رایج در بازار می توان تهیه کرد بین ۱۱ تا ۱۰۸ مگابایت بر ثانیه می باشد البته امکان رسیدن به پهنای باند های بالاتر نیز امکان پذیر است ولی هزینه تجهیزات آن بالا می رود .

می توان برای ارتباطاتی که فاصله آنها تا حدود ۵۰ کیلومتر می باشد از این روش استفاده نماییم البته در نظر داشته باشیم که عوامل محیطی و همچنین فاصله تاثیر مهمی در پهنای باند دارد.

مهمترین مزیت ارتباط بی سیم نسبت به شبکه های کابل راحتی پیاده سازی آن می باشد . ما برای ارتباط چندین ساختمان که درداخل شهر می باشند، امکان ایجاد شبکه خصوصی به وسیله فیبر نوری را نداریم و اگر هم داشته باشیم هزینه آن بسیار بالاست بنابراین برای این موارد از تکنولوژی بی سیم استفاده می کنیم.

مهمترین عیب استفاده از این روش امنیت آن می باشد در واقع هک کردن شبکه های بی سیم نسبت به شبکه های سیمی آسان تراست .

BirHosting datatranfer2

بستر فیبر نوری

با توجه به اینکه در شبکه ها با کابل مسی محدودیت فاصله وجود دارد برای فواصل طولانی می توان از بستر فیبر نوری استفاده کرد .

فیبر نوری به دو صورت مالتی مدیا مود و سینگل مود موجود می باشد. برای فاصله کوتاه (زیر ۲۰۰۰ متر) معمولا از فیبر نوری مالتی مود استفاده می شود و برای فاصله های بیشتر از فیبر نوری سینگل مود استفاده می گردد.

در حال حاضر باتوجه به اینکه تجهیزات فعال برای هردو فیبر نوری تقریبا یکسان می باشد بهتر است در طراحی خود از فیبر نوری سینگل مود استفاده نماییم تا درآینده بتوانیم در صورت نیاز پهنای باند بیشتر احتیاج به تعویض بستر نباشد.

بستر مخابرات

شرکت مخابرات ایران با ایجاد یک شبکه گسترده WAN در سراسر کشور و فراهم نمودن بستر ارتباطی در مراکز کلیه استانها و همچنین قابلیت دسترسی کلیه شهرها به این شبکه از طریق شبکه های دسترسی استانی سرویسی بنام اینترنت را فراهم نموده است .بنابراین برای شرکتها و سازمانهایی که دارای دفاتر پراکنده در سطح کشور می باشند و احتیاج به کنترل متمرکز بوسیله دوربین را دارند استفاده از این بستر می تواند بهترین راه حل باشد. البته سرویسهای ارائه شده دراین روش با توجه به محدوده شهری و بین شهری متنوع می باشد که عمده سرویسهای قابل ارائه به شرح ذیل می باشد:

سرویس ارتباط نقطه به نقطه (PTP)

این سرویس از نوع سرویس TDM Base می باشد و قابل ارائه بین دونقطه در هراستان می باشد و به متقاضیانی که نیاز به پهنای بانداختصاصی (Bandwith Dedicated) دارند قابل ارائه می باشد.این سرویس به صورت کانال هایی با پهنای باند ثابت از ابتدا تا انتهای نقطه مورد درخواست تعریف و دراختیار متقاضیان قرار می گیرد.

سرویس نقطه به چند (PTMP)

این سرویس مشابه سرویس نقطه به نقطه می باشد بااین تفاوت که به دلیل تمرکز لینکهای مورد درخواست مشتری در یک نقطه ارتباطات هر نقطه مبدا با پهنای باندی کمتر یا مساوی ۲ مگابایت برثانیه به صورت متمرکز برروی یک لینک تحویل سایت مشتری می گردد.

سرویس شبکه خصوصی MPLS/VPN

مخابرات با راه اندازی این سرویس امکان ارائه سرویس VPN مبتنی برتکنولوژی OMPLS را در مراکز ۳۰ استان کشور فراهم آورده است که این بستر می تواند برای سازمانهایی که در مراکز استان قرار دارند یک سرویس ایده آل باشد چون باتوجه به پروتکل های مسیر یابی (Routing) در داخل این شبکه مشتری می تواند در مرکز خود با استفاده از ساده ترین تجهیزات بدون نیاز به اعمال پروتکلهای Dynamic Routing از این شبکه استفاده کند . بزرگترین مزیت این سرویسها Full Mesh بودن آن است که باعث بالا رفتن اطمینان از عدم قطعی شبکه می گردد.


پست های توصیه شده